Gry z piekla rodem....;) Dodano: 2006-05-16 15:37
Zdarzaja sie jeszcze takie mroczne czarne perelki jak np. Still Life - thriller utrzymany w klimacie Vidoque, Z piekla rodem, Siedem czy Kolekcjonera Kosci (ale fabula w latach dwudziestych ubieglego wieku) majacy wiecej wspolnego z interaktywnym filmem niz gra w klasycznym tego slowa znaczeniu...
Lepiej nie zaczynac po zachodzie slonca.... :twisted:
"Bela Lugosi nie zyje, ja zreszta tez.."
...
Dodano: 2006-05-16 16:45
Jedyna gra z jaka sie zetknalem, w naprawde mrocznych klimatach, z rewelacyjnie rozbudowana fabula to "Vampire the Masquarade". Niestety za wiele nie moglem sobie pograc bo sprzet mam za slaby, ale jak ktos ma dobrego kompa to polecam...
A co do postu poprzedniczki to znam tylko odpowiedniki kinowe:/
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Call of Cthulu Dodano: 2006-05-16 17:26
Właśnie zacząłem Call Of Cthulu: Dark Corners Of The Earth. Grafika taka sobie. Gra niezbyt wymagajaca jezeli chodzi o sprzet. Na razie ok ale troche zbyt wczesnie by ocenic. Te mroczne przygodówki maja to do siebie, że nudza mnie średnio w 1/3 gry.
Wyznaja zasade: Żeby sie zabawić trzeba kogoś zabić
Gram w sumi ew kółko tylko w Half - Life II. Próboje grać w inne gry ale są gorsze. Czekam aż ktoś wymyśli coś lepszego. Na razie w czerwcu HL2: Episode 1...
Life is complex: it has both real and imaginary components
maskarada Dodano: 2006-05-16 22:24
ja to chyba nawet miałem jakiegoś wampira z maskaradą... ale bylo słabe. Faktycznie, gry z "mrocznym" klimatem rzadko kiedy zatrzymają człowieka na dłużej. Moje typy: Fallout, cała seria. Godziny, dni, tygodnie przed kompem, każda część skonczona po kilka razy, na kilka sposobów. Typ numer 2: Counter Strike, który JEST LEPSZY od HL2 (zawaliłem przez niego podplomówkę :-) ). W klimatach fantastycznych: Baldur's Gate (pioruńsko długie, ale wciąga jak chodzenie po bagnach) i NeverWinter Nights. A teraz: OGAME. Polecam.
Czasem wpadam.
Dodano: 2006-05-17 07:44
to ja Wam polecam "Constantine":) zajebista gra...
inny od innych
te gry maja klimat ... Dodano: 2006-05-18 21:51
No co wy ludzie nie graliscie nigdy w Qake 1 czy 2 albo resident evil :) to sa podstwy jesli chodzi o mroczne gry :) w Quake 1 gram do dzis i nie moge sie nagrac a przeszedlem go na milion roznych sposobow :) oczywiscie Half Life 1 tez ma tu swoje miejsce 2 czesc juz mniej :) dodac jeszcze mozna np Bloodrayne czy Carmageddon 1 pozdrowionka :) [/url]
..::When I Die, Bury Me Upside Down, So The World Can KISS MY ASS::..
Dodano: 2006-05-18 22:19
Ludzie!A Oblivion???Jak dla mnie najdoskonalsze RPG...
8)
No i Diablo I.Tam był klimat,a grać nawet można i teraz.Choć to gra z epoki peceta łupanego,to nie zestarzała się. :wink:
Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P
Dodano: 2006-05-19 23:34
A pamięta ktoś z Was coś takiego jak Harvester???
Tam to była niezła rzeźnia :twisted:
Dodano: 2006-05-20 06:02
O tym, żeby Oblivion mi na kompie ruszył mogę tylko pomarzyć... ale jego poprzednik (Morrowind) był dla mnie jak do tej pory najlepszą grą RPG. A jakieś nutki mroczności też pewnie by się w Morrowind znalazły.
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Dodano: 2006-05-21 21:31
No pewnie, że by się znalazły.W tych niezliczonych podziemiach i katakumbach. :D
Dodano: 2006-05-21 21:33
I na pewnym etapie gry można też zostać wampirem...
Dodano: 2006-05-21 23:51
ta... harvester... miałem chyba około 15 lat jak pierwszy raz na oczy widziałem screeny z tej gry w secret service... bardzo traumatycznych doznań wówczas sie nabawiłem i pamietam to po dzień dzisiejszy...
a gra z piekłarodem... spójrzcie na to:
http://fun.drno.de/flash/games/lab.swf
niby tak prymitywna gra, ale jak się zagra w to w nocy, przy zgaszonych swiatłach i z włączonymi słuchawkami to można w gacie narobić... ja sie wieszam na piątym poziomie...
ostatnio przypierdzieliłem z bańki w ziemie - chciałem zmienić trochę ten świat, ale jedynie sobie skóre z czoła zdarłem - już nie jestem taki gładki jak na zdjęciach...
Dodano: 2006-05-22 17:46
Gry z piekła rodem...Quake III Arena. Oprze sie ktoś tej rzeźni czy sa tu twardziele, którzy nigdy nie mają dość :twisted:
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2006-05-22 20:42
Quake jest raczej z rzeźni rodem, a nie z piekła...jakoś dla mnie ta seria nie ma klimatu w ogóle, ale to jest tylko moje zdanie.
Brednie... Dodano: 2006-05-22 21:35
Quake trzy to rzeznia ale 1 czesc to najlepsza gra na swiecie jesli chodzi o mrok strach i tego typu rzeczy jesli nawet nei zaczeles w to grac to sie nie wypowiadaj a jak ci malo to szpyknij sobie na residenta moze w koncu obczaisz co znaczy mrok w grach ...
Dodano: 2006-05-22 21:57
Jak widac "Mrok" ma wiele odcieni....
"Bela Lugosi nie zyje, ja zreszta tez.."
...
Dodano: 2006-05-22 22:21
No widze, że mamy do czynienia z największym na świecie specjalistą i niepodważalnym autorytetem w dziedzinie mroku i klimatu. Pozostaje tylko czoła uchylić schować się do norki i uciekać... szkoda tylko, że autorytet tego kalibru nie nauczył się poprawnie wypowiadać.
Dodano: 2006-05-23 07:51
Nieprawdaż?
Na tej zasadzie każda gra jest mroczna, jeśli tylko zmniejszyć jasność w monitorze...
Takie Diablo, na przykład, gdzie nie tylko z kościotrupami trzeba walczyć, ale nawet można poprowadzić nekromantę!
Chociaż musicie przyznać, że filmiki z dwójki były zarąbiste nie tylko jak na swoje czasy.
Czasem wpadam.
Co za frajer... Dodano: 2006-05-25 20:33
Nagle stales sie polonista ze mnie poprawiasz to po 1 a po 2 nigdzie w tym co napisalem nie ma mowy otym ze jestem ekspertem jedynie stwierdzam fakty , dalej piszac w zdecydowanie wieksza czesc tych gier mialem przyjemnosc pograc wiec moge sie troche wypowiedziec a to co masz do mojego wypowiadania sie zachowaj dla siebie...
Dodano: 2006-05-25 22:49
Myśle, że mogę się wypowiadać na jaki temat chcę.
| Cytat: |
| Quake trzy to rzeznia ale 1 czesc to najlepsza gra na swiecie |
z tym "faktem" wielu ludzi na świecie się raczej nie zgodzi, więc to jest tylko Twoje zdanie a nie fakt.
Ale na temat upodobań nie powinno się dyskutować, więc lepiej skonczyć tą dziwną kłótnie bo za dużo ich się powoli robi na tym forum...
Proponowałbym też żebyś powstrzymał się troszke przy wpisywaniu tematów postów. Ja Cię nie obrażam.
Dodano: 2006-05-25 23:14
Jeju,jeju,ale się narobiło na tym forum!Trochę szkoda,że nie potrafimy przyjąć krytyki czegoś co dla nas jest ważne...
Ostatnio w grach jest taka tendencja,że klimat jest budowany zazwyczaj tylko przez grafikę i dźwięk. Przykład:ostatni Doom, który fakt ma klimat, ale tylko przez pierwsze godziny gry. A tymczasem pierwszy Doom ma go według mnie dużo więcej, a jaka tam jest grafa...
hym ... Dodano: 2006-05-28 13:13
Masz racje klocic mi sie niechce ani nawet nie mam na to czasu jednak "faktem" jest iz quake 1 jest jedna z najlepszych i najmroczniejszych gier i nie tylko ja sam tak twierdze :) jak bys poczytal jakie kolwiek gazety o temtyce gier wiedzial bys ze wiele dzisiejszych gier jest wzorowanych na quake 1 a jesli to tesh cie nie przekona to w jednym z ostatnich numerow secret service i w kilku innych gazetach zostala ta gra nazwana "gra wszechczasow " wiec stwierdzenie typu Cytat "więc to jest tylko Twoje zdanie a nie fakt. " nie powinno miec miejsca a co do obrazania to sam to zrobiles piszac przed ostatni post wiec mam nadzieje ze na tym zakonczymy ten temat...
Re: hym ... Dodano: 2006-05-28 19:39
| eVeNdEaTh napisał(a): |
| jak bys poczytal jakie kolwiek gazety o temtyce gier wiedzial bys ze wiele dzisiejszych gier jest wzorowanych na quake 1 a jesli to tesh cie nie przekona to w jednym z ostatnich numerow secret service i w kilku innych gazetach zostala ta gra nazwana "gra wszechczasow " wiec stwierdzenie typu Cytat "więc to jest tylko Twoje zdanie a nie fakt. " nie powinno miec miejsca a co do obrazania to sam to zrobiles piszac przed ostatni post wiec mam nadzieje ze na tym zakonczymy ten temat... |
Czy to jest kierowane do mnie???
Dodano: 2006-05-28 22:01
Co do gier z pikła rodem są np takie rąbanki jak Postal wybitnie brutalna gra stary klasyk Carmagedon oraz bardzo fajny Fpp twz Rune osadzony w mrocznej skandynawii z czasów wikingów.
Bądź miły dla swojego wroga nic bardziej go nie wkurwi